• Facebook
  • Twitter
  • RSS

BTC-ju nagrada »Digitalna preobrazba leta«

Družba BTC je za uspešno uveljavljanje številnih digitalnih rešitev v podjetju prejela nagrado za digitalno preobrazbo leta. Nagrada je namenjena spodbujanju zavedanja o pomenu digitalne preobrazbe v slovenskih podjetjih.

Nagrado je v imenu podjetja prevzel Julij Božič, izvršni direktor za inovacije in digitalizacijo poslovanja v družbi BTC. Foto: Blaž Verbič

Na konferenci »CIO leta« (bila je v petek, 7. septembra 2018, na Brdu pri Kranju), ki je namenjena promociji rešitev in dosežkov slovenske panoge IKT, so letos v okviru teme »Upravljanje IT v času konjunkture in novih tehnoloških izzivov« podelili tudi nagradi za direktorja informatike (CIO) leta in za digitalno preobrazobo leta. Družba BTC je tako nasledila lanskoletno dobitnico priznanja NLB.

Družba BTC v okviru strategije razvoja 2020 že vrsto let poslovanje usmerja v razvoj inovacij in tehnološko naprednih rešitev. Med drugim so leta 2015 s skupino mladih podjetnikov soustanovili ABC pospeševalnik, ki je do zdaj pri razvoju pomagal več kot 90 zagonskim podjetjem. Leta 2016 so ustanovili poslovni steber za inovacije in digitalizacijo ter začeli izvajati številne projekte, ki so podprti z novimi tehnologijami in ustvarjajo podporno okolje za zasnovo in izvedbo inovativnih rešitev.

V sklopu hčerinskega podjetja Living Lab lahko podjetja testirajo svoje rešitve in prototipe v testnem okolju BTC Cityja Ljubljana. Njegova infrastruktura omogoča preizkušanje naprednih poslovnih idej, izdelkov in storitev. Eden takšnih je AV Living Lab, ki razvija koncepte za testiranje avtonomnih vozil. O tem smo se z direktorjem AV Living Laba Danielom Avdagićem pogovarjali tukaj.  

Več o družbi BTC in njenih projektih pa smo se podrobneje pogovarjali z mag. Damjanom Kraljem, članom uprave in direktorjem za trženje in marketing v BTC-ju.