• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Imaš svojo vrečko?

Začela se je vseslovenska ozaveščevalna akcija »Imam svojo vrečko«. Na bolj odgovorno in trajnostno potrošnjo bodo opozarjali v trgovinah in šolah.

Pobudnik enomesečne akcije je Ministrstvo za okolje in prostor RS (MOP). Z njo ciljajo na širšo javnost, poudarek pa je predvsem na izobraževanju otrok. Akcija ozavešča o problematiki onesnaženosti in njenih posledicah (podobno je z nazornimi oglasi pred tedni opozarjala okoljevarstvena organizacija Green Peace). Kot pove že ime akcije, so se pobudniki osredotočili na vplive pretirane potrošnje lahkih plastičnih nosilnih vrečk na okolje. Poudarjajo preventivno delovanje (torej preprečevanje kopičenja odpadkov) in se osredotočajo na bolj trajnostno potrošnjo oziroma pozivajo k večkratni uporabi vsake vrečke.

Akcijo je pripravil MOP v sodelovanju z Društvom Svet staršev, Društvom Doves Fee – program Ekošola, Ekološkim društvom Slovenj Gradec, Sparom Slovenija, Hoferjem, Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije, Lidlom Slovenije, Mercatorjem, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Okoljskim raziskovalnim zavodom, Petrolom, Trgovinsko zbornico Slovenije, Zavodom RS za šolstvo in Združenjem ekoloških gibanj Slovenije.

Za podrobnejše informacije o akciji smo se obrnili na MOP in še čakamo na odgovore.