• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Lažni profil Warrena Buffetta pritegnil na tisoče ljudi

Na Twitterju so veliko pozornosti pritegnili motivacijski tviti Warrena Buffeta, enega najbolj znanih vlagateljev na svetu. Izkazalo se je, da je račun lažen. Zdaj so ga že odstranili.

Foto: Associated Press

»Naj vas denar, slava in družbeni položaj ne zaslepijo. Naj na vas raje naredijo vtis tisti, ki pomagajo ljudem v dobrem in slabem.« Ne le bogat, tretji najbogatejši človek na svetu je tudi »kul«, s(m)o mislili številni. No, pa tudi malenkost površen, kar je za po natančnosti znanega vlagatelja sploh nenavadno. Svoj priimek (Buffett) je namreč podpisal le z enim t-jem. Izkazalo pa se je, da gre za lažen profil.

Le malokdo je opazil, da @warrenbuffet99 ni bil pravi Buffett, ki ima sicer potrjen profil na Twitterju. V slabem tednu je profilu začelo slediti skoraj 300 tisoč sledilcev. Praktično vsak izmed 50 tvitov je postal viralen. Nekaj jih objavljamo spodaj.

Za zdaj še ni znano, kdo je bil avtor omenjenega profila. Novinarji revije Time so na primer ugotovili, da so tviti zelo podobni profilu, ki že dlje časa ponuja številne življenjske nasvete. Pravzaprav je ponujal, saj je tudi tega Twitter odstranil. Upravljavec profila pa avtorstva ni ne ovrgel ne potrdil.