• Facebook
  • Twitter
  • RSS

YouTube Premium – da ali ne?

YouTube oziroma njegovo matično podjetje Alphabet je premijsko storitev YouTube Red preznamčil v YouTube Premium. Kaj pravzaprav ponuja? Ko in če bo na voljo v Sloveniji, seveda.

Foto: Pixabay

YouTube Premium za naročnino 12 dolarjev ponuja vsebine brez vmesnih oglasov (tako na namiznih računalnikih kot mobilnih napravah) in vsebine YouTubove lastne produkcije (YouTube Originals), ki jih za zdaj še ni veliko. Z naročnino pa dobite tudi drugo veliko novost, storitev YouTube Music. S tem se je YouTube pridružil Applu, Amazonu in Spotifyju, ki že imajo podobne storitve za poslušanje glasbe. Številni strokovnjaki napovedujejo, da se na tem področju obeta še pravi »šov«.

Kot dodatno prednost izpostavljajo predvajanje glasbe v ozadju. Saj veste, tudi če se vam na telefonu zaklene zaslon, je »konec glasbe« in veliko preklinjanja ob vnovičnem zagonu aplikacije. Dovolili vam bodo tudi prenose, kar ste prej počeli na legalen ali pa ne tako zelo legalen način z različnimi spletnimi orodji.

»Zabava« pa se v premijski storitvi lahko nadaljuje tudi če nimate dostopa do spleta, na primer na letalu. Naložite si lahko tako posamezne posnetke kot tudi celotne sezname predvajanja. Skratka, omejuje vas le prostor na računalniku ali mobilni napravi.