• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Na SEMPL-u tudi o pametnem domu prihodnosti

Vas zanima, kako bo videti dom v ne več tako oddaljeni prihodnosti? Futurolog Simon Gosling iz podjetja za oglaševalsko tehnologijo Unruly je v njegovih poslovnih prostorih v Londonu zasnoval stanovanje prihodnosti, ki odlično ponazarja bivanje, kot ga bodo krojile v splet povezane naprave.

Simon Gosling, ki ga navdušuje vse, kar je povezano s tehnologijo – od umetne inteligence preko virtualne in obogatene resničnosti do pametnih stanovanj –, bo gost regijske konference medijskih trendov SEMPL, ki bo 29. in 30. novembra 2018 v Portorožu. Udeležencem bo med drugim predstavil, kako pametne naprave spreminjajo vsakodnevno življenje. To je dobro razvidno iz 185 kvadratnih metrov velikega stanovanja prihodnosti, ki so ga pri podjetju Unruly zasnovali v svojih poslovnih prostorih v središču Londona.

Stanovanje obsega dnevno sobo, kuhinjo, spalnico, otroško sobo in kopalnico. V vsakem prostoru so številne povezljive naprave, ki naj bi uporabnikom olajšale vsakdanja opravila in jim hkrati popestrila življenje. Temu so namenjene predvsem naprave zabavne elektronike v povezavi z virtualno resničnostjo. V kuhinji za založene police hladilnika in omaric skrbi video nadzorni sistem. Medtem ko smo v trgovini, se lahko povežemo z njim in preko kamere pogledamo v notranjost hladilnika. Preko zaslona na hladilniku lahko opravljamo spletne nakupe, ki so avtomatizirani in hrano naročijo, kadar poidejo zaloge.

To je le nekaj značilnosti pametnega doma, ki naj bi že kmalu postal tudi naša realnost, vsaj po mnenju Simona Goslinga. Po stanovanju se lahko sprehodite tu.


 

Simon Gosling je vodil projekt ustvarjanja doma prihodnosti podjetja Unruly. Njegov namen je oglaševalcem predstaviti vznemirljivo podobo prihodnosti in jih navdihniti k razmisleku o tem, kako bi novo generacijo tehnologije lahko uporabili pri čustvenem nagovoru ljudi, ko gre za s pametnimi napravami prepredene domove.