• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Na dunajski podzemni železnici ne bo več neprijetnih vonjav

Dunajsko javno podjetje Wiener Linien se je v poletnih dneh odločilo za vsekakor dobrodošlo potezo: potnikom podzemne železnice U6 bodo brezplačno razdelili 14.000 dezodorantov. Neprijetnim vonjavam se bodo poskušali izogniti tudi s prepovedjo uživanja določenih živil na podzemni.

Predstavniki podjetja Wiener Lienen v teh dneh potnikom brezplačno delijo dezodorante.

Ker vlaki na 17,4 kilometra dolgi progi linije U6 večinoma vozijo nad zemljo, se v poletnih mesecih hitro segrejejo,saj polovica vagonov na tej liniji ni klimatizirana. Neprijetne vonjave so tako sestavni moteči del poletnega vsakdanjika, zaradi česar predstavniki podjetja Wiener Linien potnikom v teh dneh na postajah podzemne železnice delijo brezplačne dezodorante. A poudarjajo, da s to akcijo nikakor ne želijo užaliti potnikov.

Zanimiva je še ena poteza podjetja: septembra naj bi na liniji U6 uvedli tudi prepoved uživanja jedi z močnim vonjem, kot so kebab, pica, testenine in mesni sir. Seznam najbolj motečih jedi bodo sestavili na pobudo potnikov in v sodelovanju z njimi. Sprva bodo kršitelje samo obveščali in opozarjali, višine kazni pa za zdaj še niso določili. Pijač na tem seznamu ne bo, medtem ko je uživanje alkohola na podzemni železnici že zdaj prepovedano.