• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Effie: Publicis One najbolj učinkovita agencija v regiji

Po nedavni podelitvi nagrad za učinkovitost v oglaševanju Effie Srbija so se v regiji Adriatik v skupnem seštevku najbolje odrezale agencije mreže Publicis One. Posamično je v regiji najučinkovitejša Publicis One Slovenia.

V Srbiji so podelili še zadnje Effie nagrade v regiji. Agencija Leo Burnett Beograd (del mreže Publicis One) je od skupno podeljenih 10 nagrad prejela polovico, kar ji je prineslo tudi naziv najučinkovitejše agencije v Srbiji. Akcija agencije Leo Burnett za naročnika Vip Mobile »Neo« je prejela sploh prvega zlatega Effieja v Srbiji.

Na hrvaškem tekmovanju Effie že nekaj let vladajo predvsem pivovarji z zabavnimi oglasi. Zlata nagrada je pripadla Zagrebački pivovari in agenciji BBDO Zagreb.

Kot smo pisali pred kratkim, je po podatkih indeksa učinkovitosti Effie 2018 na svetovni in regijski ravni Publicis One Slovenia s 30 točkami najučinkovitejša slovenska agencija. Med neodvisnimi agencijami iz Slovenije je z 28 točkami najučinkovitejši Pristop, ki je po točkovanju druga najučnkovitejša agencija v regiji, BBDO Zagreb pa z 22 točkami tretja.