• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Na začetku je bila Beseda. Res? Morda je bila pa Slika?

Na enajstem festivalu Weekend Media (WMF) bo nastopil tudi dr. Dejan Verčič, praktik in teoretik strateškega komuniciranja, partner in direktor v podjetju Stratkom ter profesor in predstojnik Oddelka za komunikologijo na Univerzi v Ljubljani. Govoril bo o vstopanju v postliterarno obdobje (saj je branje danes tako redko, kot je bilo v srednjem veku) in vračanju k tistemu, kar smo že imeli v preteklosti: k podobam, slikam. Razpravljal bo o vplivu prehoda iz besedil v slike na komuniciranje.

»Lažne novice, post-dejstva in post-zgodovina, ki spremljajo post-branje spodbujajo državljansko in potrošniško promiskuiteto - prihajajo nova burna in nora dvajseta leta, v katerih bomo končno zapustili Guttenbergovo galaksijo in krenili v krasni novi svet gibljivih slik«, je za MM predavanje napovedal profesor Verčič.

Dr. Dejan Verčič je doktoriral na London School of Economics and Political Science (LSE), da danes je napisal več kot 11 knjig in 300 znanstvenih člankov. Je bivši predsednik Evropske sveze za izobraževanje in raziskovanje odnosov z javnostmi (EUPRERA). Leta 2001 je bil v Veliki Britaniji nagrajen z medaljo Alan Campbell-Johnson za izredni prispevek k razvoju mednarodnih odnosov z javnostmi, leta 2016 pa v New Yorku z najvišjo nagrado Ameriškega inštituta za odnose z javnostmi Pathfider Award.

Weekend Media Festival bo potekal od 20. - 23. septembra v Rovinju.