• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Držimo pesti tudi za Agencijo 101!

Tudi Agencija 101 je v ožjem izboru za kanskega leva! Z delom »Skrita soba pobega«, ki so jo zasnovali za Unicef Slovenija, se bodo zanj potegovali v tekmovalni skupini odnosov z javnostmi.

Agencija 101 je akcijo »Skriti Escape Room« ustvarila za UNICEF Slovenija in Združenje. Ozavešča o skrb vzbujajoči pogostosti spolnih zlorab otrok v Sloveniji, spreminja napačna prepričanja o problematiki in izpostavlja edini pravi korak k rešitvi, torej takojšen klic strokovne pomoči in zaščito otroka. Za dva dni so na skrivni lokaciji, na dejanskem mestu večletne spolne zlorabe, odprli pojavni (»pop-up«) Skriti escape room. Izbrane skupine obiskovalcev, ki so se prijavili preko spletne strani, je kot vodja sprejela Amadea.

Povedala jim je zgodbo o igrivi majhni punčki, ki ji je dedek odvzel najlepši čas življenja, saj jo je več let spolno zlorabljal. In čeprav obiskovalci takrat tega še niso vedeli, je bila ta majhna punčka prav Amadea. Naloga obiskovalcev je bila poiskati rešitev za vse otroke, ki so ta trenutek ujeti v podobnih situacijah. Edini namig jih je vodil do klica in prijave zlorabe Združenju proti spolnemu zlorabljanju.