• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Effie: Slovenske agencije zelo uspešne na svetovni ravni

Najučinkovitejša slovenska agencija je Publicis One Slovenia, odlično so se odrezale tudi Pristop, Pristop Media, Renderspace, Agencija 101 in Luna TBWA.

Po podatkih indeksa učinkovitosti Effie 2018 na svetovni ravni je Publicis One Slovenia najučinkovitejša slovenska agencija. Med neodvisnimi agencijami iz Slovenije je najučinkovitejši Pristop.

Indeks učinkovitosti Effie razvršča najučinkovitejše oglaševalske agencije, oglaševalce in blagovne znamke na podlagi osvojenih nagrad na več kot štiridesetih lokalnih tekmovanjih za tržnokomunikacijsko učinkovitost Effie.

Z zbranimi 30 točkami je Publicis One Slovenia skupno najvišje uvrščena slovenska agencija. Z zbranimi 30 točkami je Publicis One Slovenia skupno najvišje uvrščena slovenska agencija. Po učinkovitosti je hkrati tudi vodilna slovenska agencija v regiji Adriatik in tretja znotraj evropske mreže Publicis Groupe. Je edini slovenski prejemnik dveh evropskih nagrad Effie, in edini slovenski prejemnik Effie nagrade za tuje trge (prejela je dva hrvaška Effieja.

Na evropski ravni je med prvih sto uvrščen še Pristop z 28 točkami, ki je globalno med neodvisnimi agencijami uvrščen na 21. mesto. 

Med posamičnimi agencijami so visoko uvrščeni še Pristop Media s 13 točkami, Renderspace in Agencija 101 z 11, in Luna TBWA z 10. Med blagovnimi znamkami iz Slovenije je najvišje uvrščena Argeta. Njeno matično podjetje Atlantic Grupa je v evropskem merilu najučinkovitejši oglaševalec med slovenskimi podjetji.