• Facebook
  • Twitter
  • RSS

110-letnico Donat Mg obeležuje tudi z lastno poštno znamko

Ob 110. rojstnem dnevu Donata Mg je Droga Kolinska (del Atlantic Grupe) v sodelovanju s Pošto Slovenije izdala priložnostno poštno znamko s podobo embalaže mineralne vode.

Pošta Slovenije je 25. maja izdala 45 tisoč priložnostnih poštnih znamk, ki jih bo na večjih poštnih poslovalnicah po Sloveniji možno kupiti v obdobju enega leta (torej do 25. maja 2019). V manjših poslovalnicah bodo na voljo naslednjih šest mesecev, poštna znamka pa bo veljavna, dokler bo v veljavi evro.

Kot je za MM povedala Klavdija Vidic, vodja marketinga za razvoj kategorije in blagovnih znamk, je podoba na poštni znamki z vidika blagovne znamke Donat Mg izjemno priznanje, saj bo ta krasila prejemnikovo pošto. »Z marketinškega vidika to za nas pomeni dodatno, neposredno in nevsiljivo komunikacijo, ki dviga zavedanje o proizvodu in spoznanje, kako neprecenljiva blagovna znamka je Donat Mg. Uporaba poštne znamke bo v komunikacijskih sporočilih, kjer predstavljamo samo blagovno znamko, zagotovo omenjena, predvsem z vidika promocije Donata Mg doma in v tujini.«

Na slovenskih poštnih znamkah so blagovne znamke sicer redkost. Pri večini primerov gre za obeleženje dosežkov slovenskega industrijskega oblikovanja in ne za posamični izdelek oziroma blagovno znamko.