• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Vodstvo družbe Pro Plus podpira nakup podjetja s strani investicijske družbe KKR

Iz družbe Pro Plus so sporočili, da vodstvo podpira prodajo podjetja družbi KKR.

Pavel Vrabec, direktor Pro Plusa

V zadnjih mesecih so se v nekaterih medijih pojavile špekulacije in namigovanja, da naj bi vodstvo družbe PRO PLUS nasprotovalo predlaganemu nakupu.

Navedena namigovanja nimajo nobene podlage v dejstvih. Vodstvo PRO PLUS v celotnem postopku, že skoraj leto dni, aktivno in tvorno sodeluje z zdajšnjim lastnikom, družbo CME, da bi dosegli uspešen zaključek postopka v skladu z evropskimi in slovenskimi pravnimi standardi. 

Zaradi poteka vseh upravnih postopkov, ki v Republiki Sloveniji še niso končani, se vodstvo javno do sedaj ni odzivalo na tovrstne špekulacije.

Pri Pro Plusu verjamejo v dobro sodelovanje z družbo KKR, saj njihovi uspehi v preteklem delovanju in razvoju medijskih podjetij v Evropi, vključno z nemškim ProSiebenSat.1, vlivajo zaupanje, da bodo uspešni lastniki podjetja. Prav tako pozdravljajo zavezo podjetja KKR in skupine United Group za nadaljnjo krepitev slovenske produkcije v podjetju PRO PLUS. Prepričani so, da bodo skupne izkušnje in nadaljnja regijska krepitev pripomogli k razvoju podjetja.