• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Opazili smo: Slovenska ulica kot urbani vrt medovitih rastlin

A1 Slovenija in Grey Ljubljana sta ob svetovnem dnevu čebel 20. maja središče Ljubljane opremila s svetlobnimi vitrinami, ki čebelam zagotavljajo hrano.

Da bi pomagali čebelam v mestu, so svetlobne vitrine na Slovenski cesti spremenili v urbane vrtičke medovitih rastlin. Na voljo je bilo več kot 15 različnih vrst rastlin, skupno so jih med mimoidoče razdelili več 3500. Vsaka od rastlin nosi sporočilo, ki poziva prejemnike, da jih zasadijo na domačem balkonu ali vrtu in tako omogočajo čebelam bogatejšo pašo. Projekt lahko spremljate ali o njem dodatno brenčite s ključnikom #NahranimoČebele.

»A čebele se zaradi podnebnih sprememb in s tem tudi spremenjenega obdobja cvetenja rastlin pozno poleti srečujejo s pomanjkanjem paše. In če so lačne čebele, smo lačni tudi mi, saj je od njih odvisna kar tretjina hrane na svetu,« pravijo pri A1 Slovenija. Družba je sicer član Čebelje poti Mestne občine Ljubljana, lastnik štirih panjev na strehi svoje poslovne stavbe ter aktiven podpornik urbanega čebelarstvo v Ljubljani.