• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Prenos smučarskih poletov na avtobusu LPP

Zavarovalnica Triglav je v sodelovanju z družbo Zaslon poskrbela za prvi športni prenos v živo na avtobusu pri nas. Potniki Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) so lahko spremljali letošnje smučarske polete v Planici.

Na tako imenovanem »Triglav avtobusu« na liniji Črnuče – Dolgi most, so lahko potniki spremljalipolni program vseh treh tekem v Planici. V Zaslonu so zabeležili zelo dober odziv potnikov. Prenos vsake tekme naj bi si ogledalo 30 odstotkov prepeljanih potnikov tistega dneva.

»Prenos tekme v živo je bila priložnost, da smo preizkusili nekaj novega, predvsem tudi s tehničnega vidika. Glede na to, da je sistem deloval brezhibno, akcija pa je bila med potniki dobro sprejeta in je spodbudila medsebojno interakcijo, verjamemo, da si lahko v prihodnje obetamo nove inovativne uporabe zaslonov v avtobusih,« za MM pojasnjuje Špela Bovha, vodja ključnih kupcev v oddelku trženja in prodaje, Zaslon, digitalni medij.

Ustvarjalci akcije so prepričani, da vsaka taka aktivacija prispeva k številu prenosov. »Aplikacija je najbolj aktualna ravno v času tekmovanja in spremljanju smučarskih poletov doda dodatno dimenzijo oziroma »second screen« izkušnjo. Poleg tega pa vsem tistim, ki se niso uspeli odpraviti v Planico ali pa so ravno na poti po opravkih, omogočimo spremljanje tekmovanja v živo ter na nov način uporabimo obstoječi medij na avtobusih.«