• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Alpina novo kolekcijo obutve soustvarila z modnima blogerkama

Alpina je marca v okviru marketinške akcije pri razvoju obutve sodelovala s slovenskima modnima blogerkama Aljo Bitenc in Bojano Ksela Rose. Nastala je kolekcija v omejeni izdaji za pomlad-poletje 2018.

Združevanje čevljarstva, mode in digitalnih medijev

V Alpini ob predstavitvi ekskluzivne kolekcije sandalov poudarjajo, da gre za prvi slovenski primer povezovanja blogerk s proizvajalcem obutve, vključno s samim razvojem. »Alpina je uveljavljena blagovna znamka z dolgoletno tradicijo in v Sloveniji še edina tovarna obutve, ki lahko mladim ponudi priložnost soustvarjanja vrhunskih izdelkov. Veseli smo, da smo s tem projektom uspešno združili specifično čevljarsko znanje s strastjo do mode in digitalnih medijev, ki jo gojijo mladi,« je povedala Rebeka Kavčič, vodja projekta v Alpini.

Razvoj kolekcije je trajal pol leta, v njem pa je sodelovalo okrog 20 ljudi. Izdelava ekskluzivne kolekcije, ki je v celoti potekala v proizvodnji v Žireh, je trajala 14 delovnih dni. In še zanimivost: za izdelavo enega para sandal z visoko peto, ki je zahteval več kot trideset različnih delovnih operacij, so porabili 77 minut, za natikač pa 45 minut.

Ekskluzivna kolekcija obutve, ki je nastala v sodelovanju z blogerkama, je od 15. marca 2018 na voljo v prodajalni Alpina v ljubljanskem BTC-ju in v spletni trgovini alpinashop.si.