• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Tako se je Steve Jobs prijavljal na delovno mesto

Prijava Steva Jobsa na delovno mesto iz leta 1973 je bila na dražbi prodana za več kot 174 tisoč dolarjev. Poslal jo je tri leta pred ustanovitvijo Appla, v njej pa z nekaj besedami pokaže svojo preprostost, igrivost in odločnost.

Da, tudi Steve Jobs je oddal prijavo za službo

Na dražbi finančne hiše RR Auction si je podjetnik iz Velike Britanije za 174 tisoč dolarjev privoščil zdaj že zgodovinski dokument. Ali gre pri nakupu za naložbo ali lastno zanimanje, ni navedel, gotovo pa gre za redek primerek. Jobs se je leta 1974 sicer  zaposlil v takrat še start-upu Atari, ki je danes velikan na področju razvoja videoiger. Naslednji korak v njegovi karieri pa je že bila ustanovitev podjetja Apple Computer. Vse ostalo je zgodovina.

Iz prošnje za delo sicer ni mogoče razbrati, za kakšno delo se je Jobs prijavljal. Razkriva pa, kaj ga je pri sedemnajstih zanimalo. Imel je vozniški izpit, ne pa telefona. Dostop do prevoza naj bi bil mogoč, ne pa verjeten. Pod dodatna znanja je Jobs zapisal: »Tehnik za elektroniko ali inženir oblikovanja. Digitalen.«