• Facebook
  • Twitter
  • RSS

»Govorijo, da se to ne more zgoditi tukaj. Jutri jim bo žal.«

Dobrodelna organziacija Sandy Hook Promise v sodelovanju z agencijo BBDO New York nadaljuje z ozaveščanjem o strelskih pohodih v ZDA. Novi oglas je precej krajši, a nič manj šokanten.

Pred ogledom zgornjega priporočamo, da si najprej ogledate pretresljiva oglasa »Evan« in »Jutrišnje novice«. Tudi tokratni preseneča oziroma bolj šokira, saj v njej spremljamo izpoved potencialnega strelca. »Govorijo, da se to ne more zgoditi tukaj. Ne vidijo, da te nadlegujejo. Ne vedo, da bi najraje vse postrelil in da imaš rad orožje. In to na veliko objavljaš na svojem profilu na Instagramu,« pripoveduje srednješolec.

Navede torej vsa znamenja, ki jih je mogoče zaznati pri potencialnih storilcih. In kot je pri Sandy Hook Promise zdaj že kar običajno, sledi končni preobrat. »No, jutri jim bo žal, da niso nič naredili,« doda in napolni eno od pušk.

Na ta način organizacija opozarja, da je znake mogoče prepoznati in preprečiti nasilje. V ta namen so razvili tudi aplikacijo, kjer je mogoče oddajati anonimne prijave in znake.