• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Tekstopisec Zlatan Ibrahimović

Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović se iz Manchester Uniteda seli v Kalifornijo h klubu LA Galaxy. Svoj prihod je napovedal s celostranskim oglasom v časopisu LA Times. Prebivalcem sporoča, da se mu lahko zahvalijo za prihod. Pod oglas se je tudi (dobesedno) podpisal skupaj z grbom novega kluba.

Nogometnemu zvezdniku Zlatanu Ibrahimoviću lahko očitamo marsikaj, zagotovo pa ne nogometnih veščin in lovorik, velikega ega in kreativnosti pri izjavah. Nekoč se je primerjal z Bogom (»Bog ve ... in z njim se pravkar pogovarjate«), nemalokrat pa v slogu Julija Cezarja o sebi govori v tretji osebi. Spodaj vam zato navajamo nekaj njegovih najbolj znanih izjav in oglasov, v katerih nastopa. V zadnjih mesecih izstopa njegovo sodelovanje z Volvom. V seriji oglasov sin bosanskega očeta in mame Hrvatice ni nikoli pozabil na svoj rodni Malmoö.

»Lahko si mislite, kar hočete, a jasno je, da sem popoln.« (izjavo je pozneje sicer delno zanikal, ko je izjavil, da vsak dela napake in da nihče ni popoln)

»Trenutno iščem stanovanje. Če mi ne bo nič všeč, bom pač kupil hotel.« (ob prihodu v nekdanji klub Paris St. Germain je dal Parižanom vedeti, da mu je nastanitev zelo pomembna)

»Poškodovani Zlatan je resna grožnja za vsako ekipo.«

»Ne, nisem se poškodoval namenoma. Če me še enkrat obtožite, vam bom polomil noge. In takrat bo to z namenom.«

»Ne potrebujem lovorik, da vem, da sem najboljši.«

»Nekaj je jasno: svetovno prvenstvo brez mene ni svetovno prvenstvo.«