• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Barcaffè črpal navdih za novo linijo v kavah iz Kolumbije, Brazilije in Etiopije

Slovenski ljubitelji turške kave imajo nov razlog za veselje. Barcaffè predstavlja linijo kav 100-odstotne arabike enotnega geografskega porekla (»Single Origin«).

V novi liniji so kave Single origin Colombia, Single origin Brazil in Single origin Ethiopia. Kolumbija, Etiopija in Brazilija so znane kot dežele z dolgo tradicijo pridelave kave, saj je ta že stoletja vpletena v zgodovino in tradicijo države. Pri Barcaffeju poudarjajo, da njihov okus določajo specifične značilnosti regije, podnebja in nadmorske višine. Vsaka od kav Single origin na police prihaja s specifično aromo.

»Načini obiranja, sušenja in shranjevanja 100 % arabike iz Single origin jo obogatijo z notami, ki jih prepoznajo prefinjeni poznavalci izbranih kav. Zato ima vsaka od kav Single origin specifično aromo, ki ljubitelje kave ponese v eksotične dežele,« pojasnjujejo v Barcaffeju. Dodajajo še, da bodo kave Single origin razveselile vse ljubitelje turške kave, ki želijo nekaj več od kavne izkušnje, in tiste, ki cenijo dobro arabiko in se razveselijo kavnih novosti.