• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Skupina Triglav z digitalnim poligonom koraka v prihodnost

Skupina Triglav je na Dunajski cesti 20 v Ljubljani odprla digitalni center Triglav Lab. V njem združuje storitve štirih družb Skupine Triglav in strankam ponuja sodobne tehnološke rešitve in interaktivna doživetja na področju varnosti.

Foto: Skupina Triglav

Preseči delitev na različne družbe

V Skupini Triglav želijo zavarovancem v »laboratoriju« ponuditi preproste in med seboj povezane storitve zavarovalnih družb skupine, torej Zavarovalnice Triglav, Triglav Zdravstvene zavarovalnice, Triglav Skladov in Skupno pokojninsko družbo.. »S tem naprednim digitalnim centrom želimo med drugim strankam ponuditi enovito oziroma celovito izkušnjo – preseči delitev na različne odvisne družbe Skupine Triglav in na eni točki odgovoriti na njihove potrebe,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Ljudem približati digitalni svet zavarovalništva

Poleg testiranja novih produktov, razvoja pametnih storitev in boljše uporabniške izkušnje, je namen centra ljudem približati digitalni svet zavarovalništva. To pomeni, da bodo lahko obiskovalci v Triglav Labu sklepali tudi zavarovanja in prijavljali škodo.

»Zavedamo se, da je digitalizacija naša resničnost. Prav tako, da za zagotavljanje kakovostnih storitev in produktov potrebujemo prilagojene tehnološke rešitve. Ker so v središču naših aktivnosti stranke, njim in njihovim spremenjenim potrebam prilagajamo svoje procese ter zanje razvijamo inovativne storitve in produkte. V luči naše nove vrednote, sodobnosti, in na temelju strateških usmeritev smo ustanovili Triglav Lab – tehnološki center in poligon digitalnega poslovanja Skupine Triglavje povedal član uprave Zavarovalnice Triglav Tadej Čoroli.

Številne »igračke« za tehnološke navdušence

V centru lahko preizkusite Drajv, ki omogoča simulacijo različnih situacij prometu. Mladi vozniki bodo na njem lahko opravili tudi tečaj varne vožnje. Podoživeti je mogoče simulacijo smučarskih poletov in potresov v virtualni resničnosti. Preko video konference bo mogoč pogovor z zdravnikom o različnih zdravstvenih tematikah, s tehnologijo EEG pa se bodo seznanili s problematiko demence. Obiskovalci bodo na »nevropitniku« s pomočjo lastnih misli lahko natočili tudi pitno vodo, na solarni klopi pa (brez)žično napolnili mobilne naprave.