• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Enzo Smrekar je dobitnik nagrade za oglaševalsko osebnost leta

Priznanje za oglaševalsko osebnost letos prejme Enzo Smrekar, predsednik uprave Droge Kolinske d. d. in glavni direktor strateškega poslovnega področja v Atlantic Grupi. Čestitamo!

Enzo Smrekar že 30 let deluje na področjih trženja in menedžmenta, od tega 18 let v multinacionalkah, kot so Philip Morris, Diageo in LVMH. Ima podjetniške izkušnje s start-upi s področja poslovnega svetovanja, marketinga in upravljanja s človeškimi viri. Sodeloval je pri integracijah družb (IDV in UD, Droga in Kolinska) ter pri reorganizaciji skupine Droga Kolinska.

Leta 2010 je vodil prodajni proces Droge Kolinske, ki je bil uspešno zaključen s prevzemom s strani Atlantic Grupe. Za upravljanje in vodenje je Smrekar izbral blagovno znamko Argeta, ki jo vodi tudi v sistemu Atlantic Grupa. Pod njegovim vodstvom je Argeta poleg številnih nacionalnih nagrad za komunikacijsko učinkovitost Effie prejela dve evropski nagradi Euro Effie. Pomemben trženjski dosežek je tudi patentiranje oranžne barve Argete kot blagovne znamke.

»S svojim delom je močno zaznamoval zadnje desetletje oglaševalske stroke, nesporen je njegov prispevek k povezovanju učinkovitosti in kreativnosti v oglaševalski industriji. Rezultat izjemnega občutka in sposobnosti za trženje in vodenje se je odrazil v pozitivnih spremembah, napredku in uspešnosti tudi v projektih, ki jih je prevzel, in niso del poslovnih obveznosti v Atlantic Grupi,« utemeljujejo v SOZ-u.

Smrekar je od leta 2007 aktivni član Slovenskega združenja oglaševalcev, član upravnega odbora SOZ-a, bil je predsednik programskega sveta 17. Slovenske marketinške konference in član številnih strokovnih žirij.

Letno stanovsko nagrado SOZ-a bodo Enzu Smrekarju podelili na zaključni prireditvi 27. Slovenskega oglaševalskega festivala v Portorožu, ki bo v petek, 13. aprila v hotelu Kempinski.

Enzo Smrekar je zelo zanimiv sogovornik, o čemer se boste lahko prepričali v naslovnem intervjuju naslednje številke Marketing magazina.