• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Denar ali prijateljstvo? Kakšno butasto vprašanje!

Nizozemska banka ING Nederland je v sodelovanju z agencijo J. Walter Thompson izvedla družbeni eksperiment »Ljubezen je močnejša kot denar«. Soočila je ljudi, sprte zaradi denarja. In razplet je točno takšen, kot si predstavljate, da bi lahko bil.

Denar ni najpomembnejša stvar na svetu. Vsekakor ne gre za izjavo, ki bi jo pričakovali od banke, pravijo pri ING. Šli so še dlje in izvedli zanimiv družbeni eksperiment. Z njim so preverjali, ali ljudje bolj cenijo denar ali prijateljstvo. V njem spremljamo žal prepogostokrat videne in slišane scenarije.

Nekoč prijatelji in družinski člani so prekinili stike zaradi spora okrog denarja. Vsakemu posebej so dali besedo pred kamero, jo predvajali drugemu posamezniku in jima hkrati predvajali tudi odziv. Na koncu intervjuja so jih postavili pred odločitev. Morali so se postaviti pred »preferenco«, torej znak s srcem ali evrom oziroma denarjem. Izbira je bila več kot očitno soglasna.

»Ime akcije je zelo nenavadno za ING, toda v resnici je pomemben del njenega poslanstva. Gre namreč za banko, ki se zavzema za napredek. Zelo smo veseli, da je eksperiment pokazal, da ljubezen lahko premaga vse. Čeprav pogosto mislimo, kako zelo je pomemben denar,« je povedal Bas Korsten, izvršni kreativni direktor v agenciji J. Walter Thompson.