• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Twitter nadaljuje boj z boti

Pri Twitterju si na vsak način želijo popraviti slab vtis, ki so ga pustili v času pred in med ameriškimi predsedniškimi volitvami. Odločni so, da bodo za vedno počistili za »spamerskimi« boti.

Foto: Pixabay

S spremembami želijo kolikor je mogoče omejiti doseg botov, ki avtomatizirano tvitajo in retvitajo različne vsebine ter nabirajo sledilce prek več računov hkrati. S tega vidika bodo dopustili le nekaj izjem. Dovoljeno bo avtomatizirano tvitanje o izrednih razmerah (na primer potres ali poplave) in vremenskih napovedih.

»Z ukrepi želimo narediti korak naprej pri zagotavljanju varnosti na Twitterju. Na ta način bi preprečili škodljive aktivnosti, kot je poseganje v pogovore ob na primer volitvah  v ZDA in drugod po svetu,« je v zapisu na blogu sporočil Yoel Roth, vodja oddelka za varnost.

Prednosti in slabosti botov in avtomatizacije smo se dotaknili že leta 2013 v tem zapisu, a Twitter (še bolj pa Facebook) je med ameriškimi predsedniškimi volitvami doživel pravo blamažo. Takrat naj bi samo o volitvah spamalo več kot 50 tisoč botov. Po drugi strani številni obsojajo Twitter, da se je ukrepov lotil površno. Nekateri računi naj bi neupravičeno ostali brez številnih sledilcev.