• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Dvojni udarec za Snapchat

Snapchat, predvsem pa njegov oddelek za razvoj novih produktov, ima veliko razlogov za skrb. Ne le, da je njegov tekmec Instagram predstavil možnost objave gif-ov v funkciji Stories, temveč jih je zapustil tudi vodja oddelka Tom Conrad.

Foto: Pixabay

Tom Conrad, eden najpomembnejših ljudi pri Snapchatu, je napovedal svoj odhod iz tehnološkega sektorja. Snapchat naj bi zapustil ravno sredi preoblikovanja nove aplikacije, ki je po poročanju  portala TechCrunch redko presegla oceno dveh od petih zvezdic.

Snapchat ima od sredine leta 2017 velike težave z rastjo števila novih uporabnikov in stanjem na borzi. Po drugi strani njegov veliki tekmec Instagram (ki je v lasti Facebooka) vztrajno povečuje svojo priljubljenost in posnema njegove funkcije.

»Alfa in omega« Snapchata Evan Spiegel pa ima težave tudi znotraj podjetja, saj tehnološki mediji za razliko od njegovih bolj »skrivnostnih« tekmecev vztrajno pišejo o testiranjih in (ne)uspehih novih funkcij in produktov. Po poročanju portala Cheddar naj bi zato Spiegel vsem sodelavcem poslal nazorno interno sporočilo.