• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Tudi Haiti vabi na svoje »usrane« plaže

Kot smo poročali včeraj, se je Airbnb prvi odzval na Trumpov domnevni izpad o »usranih« državah. Eden izmed haitijskih kreativcev pa je šel še korak dlje – »usrano« državo Haiti želi promovirati v Washingtonu!

Kaj kmalu se lahko zgodi, da bodo Washington preplavili slogani, kot sta »Vi prinesete sončna očala. Mi poskrbimo za »usrano« sonce.« ali »Na naših »usranih« plažah lahko ležite dneve in dneve«. Fabien Dodard je lansiral kampanjo na Kickstarterju, s katero bi jo lahko zagodel ameriški administraciji in to v njej zelo razumljivem besedišču. Več sredstev ko zbere, več prostora bo za oglase. V načrtu ima celo objavo pisma v časopisu The New York Times.

V intervjuju za AdWeek je povedal, da ga je Trump s svojo izjavo zelo razjezil in se je za akcijo odločil na lastno pest. Torej brez pomoči haitijske vlade ali, kot pravi oglas, »usranega« otoka. V intervjuju Trumpa sicer ne kritizira, kritizira pa njegov izbor besed.

»Ne glede na to, kako zelo močna je beseda, je njena percepcija v naših glavah. Ljudje smo tisti, ki imajo moč, da neka beseda lahko postane močna,« sklene Dodard.