• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Kako bi Slovenci izkoristili prosti čas v samovozečih avtomobilih?

Sodeč po raziskavi družbe Goodyear Dunlop Sava Tires bi na ta način pridobljeni prosti čas v največji meri namenili brskanju po spletu in družbenih omrežjih.

Foto: Pixabay

Razvoj avtonomnih vozil nam bo v prihodnosti omogočil, da se bomo preprosto usedli v avto in ... počakali, da nas prevozno sredstvo pripelje na cilj. Kaj bomo počeli z vsem prostim časom, ki bi ga sicer porabili za vožnjo? Kot ugotavlja raziskava podjetja Goodyear Dunlop Sava Tires, bi večina (60 odstotkov) Slovencev v tem času najrajši brskala po spletu in pregledovala družbena omrežja. Sledita pogovor z drugimi potniki (15 odstotkov) in spanje oziroma počitek (11 odstotkov). Približno dva odstotka vprašanih bi izbrala eno od aktivnosti, kot so pošiljanje elektronske pošte, telefoniranje, pisanje SMS-sporočil, branje ter ogled filmov ali videoposnetkov.

Tudi evropski »vozniki« bi večino časa preživeli na pametnih telefonih

Primerjava rezultatov slovenske študije z raziskavo, ki jo je Goodyear v sodelovanju z Londonsko šolo za ekonomske in politične vede (LSE) lani opravil v 11 evropskih državah, je pokazala manjša odstopanja. Evropski vozniki bi namreč največ novopridobljenega prostega časa porabili za telefoniranje oziroma pisanje SMS-sporočil (42 odstotkov), takoj zatem pa sledi brskanje po spletnih straneh (37 odstotkov).