• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Cannes Lions: nagrado za izjemne dosežke dobita brata Pandey

Nagrado za izjemen prispevek h kreativni industriji, tako imenovanega leva svetega Marka, bosta na festivalu Cannes Lions 2018 letos prejela brata Piyush Pandey, kreativni in izvršni direktor v agenciji Ogilvy, in Prasoon Pandey, ustanovitelje produkcijske hiše Corcoise Films.

Piyush Pandey, kreativni in izvršni direktor agencije Ogilvy, in njegov mlajši brat Prasoon Pandey, ustanovitelj produkcijske hiše Corcoise Films, nagrado prejmeta predvsem za svoj prispevek k prepoznavnosti Indije na svetovnem zemljevidu kreativnosti. Oglaševalske akcije, ki so nastale pod vodstvom Piyusha Pandeyja v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja veljajo za ene izmed najpomembnejših v jeziku Hindi. S svojim delom naj bi oglaševanje oziroma kreativnost približal širšim množicam. Njegov brat pa je režiral prvi oglas, ki je Indiji prinesel kanskega leva. Je tudi eden najbolj prepoznavnih indijskih režiserjev. »Hvala organizatorjem kanskih levov. Vsakemu kreativcu iz Indije so dali upanje. Če zmoreva jaz in Prasoon, lahko tudi oni,« je razglasitev komentiral Piyush Pandey.

»V domovini sta slavna in to z razlogom. Zelo sem vesel, da imamo priložnost proslaviti njun prispevek k naši industriji na odru kanskih levov. Naslednje leto bo podelitev te nagrade resnično posebna, ker jo prejmeta brata,« je povedal Jose Papa, izvršni direktor mednarodnega festivala kreativnosti Cannes Lions.