• Facebook
  • Twitter
  • RSS

S stripi proti petardam

Ponudnik zunanjega oglaševanja TAM-TAM tudi letos skupaj z agencijo Klicaj izvaja vseslovensko akcijo »Petarde? Ne hvala!«. Tokrat na nevarnosti pirotehničnih sredstev opozarjajo s stripi slovenskih ilustratorjev.

December je mesec, ki je zaradi prazničnega vzdušja za marsikoga najlepši v letu. V to »družbo« težko štejemo živali, za katere pokanje pirotehničnih sredstev predstavlja velik stres. V ta namen že peto leto poteka vseslovenska plakatna akcija »Petarde? Ne, hvala!«, ki na mestnih plakatih po Sloveniji opozarja, da je uporaba petard in drugih pirotehničnih sredstev nevarna živalim. Letos so k sodelovanju povabili štiri ilustratorje, ki so prispevali svoje stripe na temo akcije. Ustvarjali so osnovnošolka Ana Štular, študentka veterine Nina Tome Škarja, eden najbolj plodovitih ilustratorjev za otroke Uroš Hrovat in legenda slovenskega stripa Zoran Smiljanić.

»S plakati lahko nastavimo ogledalo ravno pravemu ciljnemu občinstvu, saj so naša plakatna mesta v središčih slovenskih mest in krajev. Torej tam, kjer so petarde doma. Veseli smo, da se stvari premikajo na bolje, da so ljudje vedno bolj ozaveščeni in da je pokanja posledično res manj – vsaj v predprazničnem času. Najbolj veseli pa bomo, ko takšne in podobnih akcij o nevarnosti pirotehnike ne bomo več potrebovali,« je povedal Damjan Koren, direktor projektov v družbi TAM-TAM.

Akcijo bodo poleg mestnih plakatov spremljali tudi manjši plakati in stripi v črno-beli različici kot tudi pobarvanke, s katerimi bodo problematiko poskušali približati čim širšemu krogu ljudi,  predvsem pa  najmlajšim.