• Facebook
  • Twitter
  • RSS

New Momentu zlata nagrada na Eurobestu

Srbska agencija New Moment New Ideas Company je bero nagrad za projekt »Knjiga miru« dopolnila z zlato nagrado na Eurobestu. Na festivalu evropske kreativnosti, ki se je včeraj končal v Londonu, so jo prejeli v kategoriji tiskanih oglasov in založništva. Čestitamo!

Agencija je vzporedno prejela tudi nagrado Svetovnega združenja agencij za odnose z javnostmi za najboljšo dobrodelno akcijo leta.Projekt »Knjiga miru« (»One Book For Peace«), ki so ga v sodelovanju z agencijo Y&R Dubaj pripravili za Medreligijski svet Bosne in Hercegovine, se osredotoča na podobnosti med Biblijo in Koranom in ne na njune razlike. Poudarja tudi pomembnost dialoga med pripadniki različnih ver in »začetka pogovora med običajnimi ljudmi«. Avtor knjige je novinar Mirnes Kovač v sodelovanju s teologoma Muhamedom Fazlovićem (islam) in Pavlom Mijovićem (krščanstvo).

Za konec še nekaj statistike o nagrajenem delu. »Knjiga miru« je bila nagrajena s kar petimi kanskimi »levi«. Akcija je bila prejšnji teden na 19. SEMPL-u nagrajena z dvema zlatima semplerjema, teden pred tem pa z dvema nagradama Epica. Še pred tem je agencija na 24. Zlatem bobnu dobila posebno nagrado.