• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Spletna trgovca leta 2017 sta gizzmo.si in mrpet.si

Glavni nagradi za najboljšega spletnega trgovca 2017 sta prejeli spletni trgovini gizzmo.si in mrpet.si. Nagrade najboljšim spletnim trgovcem so podelili na konferenci Ecommerce Day v organizaciji podjetij Ceneje.si in Shopper's Mind.

Sodelovale 103 spletne trgovine in 35.316 potrošnikov

Na tekmovanju Spletni trgovec leta 2017 so sodelovale 103 spletne trgovine, k izboru zmagovalcev pa je prispevalo 35.316 potrošnikov. Spletni trgovec leta 2017 v skupnem seštevku je postala spletna trgovina gizzmo.si (»Web Champion Award«), ki je tudi najbolj prepričala komisijo. Nagrado za manjšega spletnega trgovca, ki je izzivalec na trgu (»Web Challenger Award«), je prejela spletna trgovina mrpet.si. Največ glasov so kupci namenili portalu polna-kahlica.si.

V kategoriji avtomoto je tako kot lani slavila trgovina silux.si, na področju izdelkov za dom in vrt emundia.si, v kategoriji informacijske tehnologije in zabavne elektronike pa trgovina anni.si. V kategoriji erotika je prvak trgovina svetuzitka.si, v kategoriji hrane in pijače vitalabo.si, med opremo za male živali pa trgovina mrpet.si. Na področju lepote in zdravja je bila najboljša spleticna.si, v kategoriji za otroke in družine pa portal funky.si. Najboljša spletna trgovina za oblačila je bibloo.si, za obutev pa alpihashop.si. Še en zmagovalec je ponovil lanski uspeh, in sicer printink.si v kategoriji pisarniških in šolskih potrebščin. Na področju športne opreme je slavil rossisport.si, zmagovalni trgovec za telefonijo je postal gizzmo.si, najboljši spletni nakupovalni center pa je bigbang.si.