• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Ljubezen na prvo izmenjavo slušalk

Tudi Apple je lansiral božični oglas, ki vključuje dva njegova trenutno najbolj kontroverzna izdelka – telefon iPhone X in slušalke AirPods. Sprva gre za povsem običajen »zimski« oglas, kjer spremljamo dekle med sprehodom. A vse se spremeni, ko si zavrti pesem Sama Smitha »Palace«. Ulica nenadoma postane njen oder!

Med poplesavanjem naleti na mimoidočega neznanca, ki ga »okuži« z glasbo preko slušalk AirPod. Na novo »povezana« uprizorita pravo baletno predstavo (slušalke so brezžične, tako da povezava vendarle ni pretesna) in se konča takoj, ko mu ona odstrani slušalke. Vrneta se v resničnost. Oglas se konča s sloganom »Premaknite koga za letošnje praznike.«

Letos je Apple z božično akcijo spet nekoliko presenetil, samo spomnimo se lanskega pojočega Frankensteina. Kot pri večini božičnih oglasov velikih podjetij je tudi Applov naletel na mešane odzive. Po eni strani lahko zasledimo navdušenje v slogu »romantično!« do začudenja z izjavami, kot je »kdo za vraga pleše balet s slušalkami v ušesih?«.