• Facebook
  • Twitter
  • RSS

MOSS: 24ur.com in siol.net oktobra na vrhu zamenjala mesti

Spletni portali 24ur.com, siol.net in rtvslo.si ostajajo na vrhu najbolj branih spletnih strani, kažejo ugotovitve raziskave Merjenje obiskanosti spletnih strani (MOSS). Je pa vsem trem padla branost v primerjavi s septembrom.

Po oktobrskih podatkih raziskave MOSS prvo mesto zaseda spletna stran 24ur.com, ki je zabeležila najvišji doseg (650 tisoč unikatnih obiskovalcev) med slovenskimi spletnimi stranmi. Sledi ji siol.net s skoraj 590 tisoč obiskovalci. Obema je padel doseg, prvemu za 4,8 odstotka, Siolu pa za 13,9 odstotka.

»Ekipa 24ur.com je dokazala, da je za spremljanje aktualnih dogodkov najboljša v državi, naj gre za nepredvidene dogodke ali spremljanje volitev. Ravno zaradi pravih vprašanj, odpiranja pravih tem in dostopnosti na vseh platformah so nam bralci v oktobru izkazali takšno zaupanje,« je rezultate komentiral Denis Oštir, urednik portala 24ur.com. Iz Pro Plus še sporočajo, da ima spletna stran 24ur.com najvišji doseg tudi preko mobilnih naprav, kjer beleži nekaj manj kot 430.000 različnih slovenskih obiskovalcev.

Na tretjem mestu med portali ostaja rtvslo.si s 537 tisoč obiskovalci in 8-odstotnim padcem branosti. Četrti je zurnal24.si s 493 tisoč obiskovalci, peta pa je bolha.com (489 tisoč obiskovalcev). Bolha je tudi edina iz prve peterice, ki je oktobra zabeležila rast obiskanosti (5,6-odstotno).