• Facebook
  • Twitter
  • RSS

V Veliki Britaniji beležijo več naložb v videooglaševanje kot spletne pasice

Mobilno oglaševanje v Veliki Britaniji zavzema kar 43 odstotkov celotnega digitalnega oglaševanja. In kar je še pomembneje, oglaševalci prvič vlagajo več sredstev v videooglaševanje kot pa v oglasne pasice.

Foto: Pixabay

Raziskavo Digital Adspend je izvedel britanski Urad za interaktivno oglaševanje (IAB UK). V prvi polovici leta 2017 so oglaševalci za videooglaševanje namenili 784 milijonov evrov, kar je 46 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Po drugi strani so se naložbe v oglasne pasice povečale le za 2 odstotka, na 685 milijonov funtov. Video je sicer najhitreje rastoči oglaševalski format in predstavlja 35 odstotkov vseh naložb v prikazno oglaševanje.

Delež naložb za videooglase, ki se pojavljajo kjer koli na strani (običajno med odstavki besedila), se je skoraj podvojil na 407 milijonov evrov, kar pomeni, da so videooglasi danes najbolj priljubljen format. Predstavljajo polovico (52 odstotkov) vseh naložb za videooglaševanje. Ta vrednost je presegla tudi oglase, ki se vrtijo pred in za videoposnetki. Ti predstavljajo 44 odstotkov vseh naložb oziroma 346 milijonov evrov.

»Količina časa, ki ga namenjamo ogledu videovsebin, se je v zadnjih letih izjemno povečala. Zato ni presenetljivo, da je video zdaj najhitreje rastoči oglaševalski format. Oglaševalci se želijo čim bolj približati potrošnikom,« je povedal Jon Mew, direktor IAB UK. Raziskovalci sicer predvidevajo, da se bo čas, ki ga ljudje namenimo ogledu kratkih videoposnetkov, v treh letih skoraj potrojil (med septembrom 2014 in septembrom 2017), in sicer z 51 minut na dve uri in 21 minut gledanja na teden.

Celotno poročilo je dostopno tukaj.