• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Pristop in Serviceplan ustanovila skupno medijsko agencijo

Pristop v partnerstvu z nemško agencijo Serviceplan vstopa na trg medijskega načrtovanja in zakupa v Jugovzhodni Evropi. Novoustanovljeno podjetje Mediaplus Adria s sedežem v Ljubljani bo skupaj z nemškim kolegom Thilom Krämerjem vodila Alina Žugelj Pikalo. Za strateški razvoj bo skrbel Klemen Avsenik.

Mediaplus Adria bo skupaj z nemškim kolegom Thilom Krämerjem vodila Alina Žugelj Pikalo.

Obe agenciji, Serviceplan in Pristop, veljata za neodvisni, saj sta v lasti zaposlenih menedžerjev. Pristopovo medijsko agencijo Pristop Media, ki bo osredotočena na slovenski trg, bo še naprej vodila Barbara Modic.

»Serviceplan Group je 60-, Pristop Skupina pa 40-odstotni lastnik podjetja Mediaplus Adria. Dejansko je podjetje ustanovila Pristop Skupina, nato pa smo 60-odstotni delež prejšnji teden prodali Serviceplanu,« so za MM povedali pri Pristopu.

Serviceplan, ustanovljena leta 1970 v Nemčiji, je ena večjih neodvisnih agencij v Evropi, v kateri je zaposlenih več kot 3000 ljudi. Svojo mrežo ima po vsem svetu in pokriva širok spekter komunikacijskih disciplin. Mediaplus je ena izmed njenih agencij s področja zakupa medijev. Med pomembnimi naročniki Serviceplan so BMW, BSH Bosch Siemens Hausgeräte, Carglass, Deichmann, Delica, Deutsche Bahn, Deutsche Telekom, HiPP, Hornbach, IKEA, KFC, Lufthansa, L´Oréal, MAN in številni drugi.