• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Twitter testno uvaja 280 znakov v tvitih

Kar se je govorilo in ugibalo, se je vsaj delno uresničilo. Družbeno omrežje Twitter bo testno zvišalo omejitev števila znakov. »Tviteraši« se bodo lahko izražali z 280 znaki!

Foto: Pixabay

V zapisu na svojem blogu podjetje poudarja, da bo povečano število znakov v posameznih tvitih povečalo le za »majhno« število uporabnikov. »Za vse želimo močno poenostaviti izražanje na Twitterju. V ta namen bomo preizkusili nekaj novega. Povečali bomo število znakov v vseh svetovnih jezikih, razen v japonščini, kitajščini in korejščini,« je zapisala Aliza Rosen, produktna vodja pri Twitterju. Zakaj ne v omenjenih jezikih? Po Twitterjevih podatkih naj bi imeli tviteraši iz teh držav manj težav z omejenim številom znakov, za razliko od na primer angleščine in francoščine. Pri njih le 0,4 odstotka tvitov doseže omejitev, kar je precejšnje odstopanje v primerjavi z 9 odstotki tvitov v angleščini. Prav znakovna omejitev naj bi bila »glavni vir nezadovoljstva« med uporabniki Twitterja na glavnih trgih.

Že ob govoricah o večjem številu znakov pa so številni uporabniki izrazili nezaupanje, kar Rosenova tudi pojasnjuje v blogu. »Razumemo, da nekateri tvitate že leta. Na 140 znakov ste bolj navezani kot drugi, tako kot mi. Toda po testih smo uvideli moč nove omejitve in jo preprosto vzljubili.«

Foto: Pixabay
Twitterjevo grafično pojasnilo, zakaj in kje testno zvišuje omejitev števila znakov v tvitih. Vir: Twitter