• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Red Dot: Agencija leta 2017 je thjnk

Žirija za mednarodne oblikovalske nagrade Red Dot je naziv agencije leta podelila thjk. Agencija s sedežem v Hamburgu je letos za svoje oblikovalske dosežke prejela štiri velike nagrade Red Dot in 17 »rdečih pik«.

Ekipa agencije thjnk.

»Poleg letošnjih uspehov so bili zelo konsistentni s premišljeno oblikovanimi in kreativnimi komunikacijskimi projekti v zadnjih nekaj letih. Doslednost skupaj z vrhunsko kakovostjo je res vrhunski podvig. Sploh ob upoštevanju dejstva, da so sorazmerno začetniki v kreativni industriji,« je agencijo pohvalil dr. Peter Zec, direktor in ustanovitelj tekmovanja Red Dot.

Agencijo so leta 2012 ustanovili Karen Heumann, Armin Jochum, André Kemper in Michael Trautmann. Čeprav je agencijo medtem že zapustil André Kemper, pa so preostali soustanovitelji v imenu agencije obdržali črko »k«. Od takrat poleg začetnic partnerjev v agenciji pomeni še »in kolegi«, s čimer poudarjajo ekipni duh. Čeprav je od leta 2017 del oglaševalskega holdinga WPP, z desetimi pisarnami po Nemčiji posluje kot neodvisna agencija. Med njenimi naročniki so blagovne znamke Audi, Der Spiegel, Deutsche Bahn, Haribo, Ikea in McDonald’s.

Podelitev nagrad bo 27. oktobra 2017 v Berlinu, kjer bodo nagrade prejele tudi Futura DDB in Žare Kerin, Kabinet 01 in Jan Bratanič in Akrapovič.