• Facebook
  • Twitter
  • RSS

»Lahkonočnice« povezujejo tudi na radiu in v obogateni resničnosti

S kanskimi in balkanskimi levi nagrajeni projekt Grey Ljubljana in A1 Slovenija se širi na nove medijske kanale. S svojimi pravljicami gostujejo v radijski oddaji Prvega programa Radia Slovenija »Lahko noč, otroci!«. Prav posebnih »Lahkonočnic« pa so bili deležni otroci na Pediatrični kliniki v Ljubljani.

Lahko noč, otroci! z »Lahkonočnicami«

Zadnjih nekaj tednov so »Lahkonočnice« gostovale v radijski oddaji Lahko noč, otroci! prvega programa Radia Slovenija. V živo so jih pripovedovali slovenski igralci Jurij Souček, Sandi Pavlin in Ljerka Belak. Preko Facebooka si jih je na prenosu v živo do zdaj ogledalo več kot 125 tisoč uporabnikov. Zadnji pravljici projekta lahko prisluhnete v četrtek ob 19:45 na Prvem programu Radia Slovenija ali pa si ogledate prenos v živo na strani A1 Slovenija na Facebooku.

Obogateni »Letni časi«

V sodelovanju z organizacijo Nordic Art Initiative so otrokom na Pediatrični kliniki v Ljubljani pričarali stensko poslikavo (mural) Letni časi. Ta lahko »oživi« s pomočjo aplikacije za obogateno resničnost. Najmlajši lahko na edinstven način doživijo »Lahkonočnice«, ki so jih samo zanje napisali Boštjan Gorenc, Tinka Bačič, Tomo Kočar in Žiga Gombač. Na dogodku v Pediatrični kliniki so starostniki iz Doma starejših občanov Fužine v živo prebirali nove pravljice, zdaj pa jim lahko prisluhnite tudi na spletnem mestu lahkonocnice.si.