• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Kako si zavezati kravato in drugi uporabni nasveti na Googlu

Google je objavil enega zanimivejših seznamov do zdaj. Na podlagi podatkov vse od leta 2004 so razvrstili najbolj pogosta »Kako...« (»how to...«) iskanja. Ni treba veliko ugibati, kateri sestavljajo prvo deseterico.

Ekipa za Googlovim podatkovnim orodjem Trends je poleg globalnih podatkov tako imenovanih »kako-jev« razkrila tudi trende v posameznih državah. V Sloveniji nas najbolj zanima, kako sami zamenjamo žarnico in popravimo vrata, okna in stranišča. Če mislite, da smo pri tem kaj drugačni od drugih, se motite. Zanimanje za nasvete o popravilu zidu, vrat in oken je precej pogosto povsod, so komentirali avtorji raziskave.

Nekoliko bolj izstopajo Rusi in Kolumbijci, ki jih najbolj skrbi popravilo pralnega stroja. Po drugi strani Špance in Argentince najbolj zanima, kako bi sami popravili hladilnik. Interaktivni vodič so pri Googlu pripravili s pomočjo oblikovalca Xaquína Gonzáleza Veire, najdete pa gatukaj. Na njem lahko s simulacijo notranjosti doma ugotovite, kaj zanima ali tare različne narode po svetu.

»Ugotovitve upoštevajo raznolikost jezikov po svetu. Zavedamo se, da ne govorijo vsi angleško. Če je torej nekdo vtipkal »Como beijar«, Googlov iskalnik to zazna kot »kako se poljubljati«,« je ugotovitve pojasnil González Veira.

Globalna razvrstitev najbolj priljubljenih iskanj pa je:

1.     Kako si zavezati kravato

2.     Kako se poljubljati

3.     Kako zanositi

4.     Kako shujšati

5.     Kako risati

6.     Kako zaslužiti

7.     Kako speči palačinke

8.     Kako napisati motivacijsko pismo

9.     Kako speči toast

10. Kako izgubiti maščobo v predelu trebuha