• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Sea Hero Quest se vrača – v virtualni resničnosti

Deutsche Telekom v sodelovanju z makedonsko in londonsko pisarno agencije Saatchi&Saatchi še intenzivnejše »napada« demenco. Igro Sea Hero Quest so predstavili tudi v virtualni resničnosti.

Mobilna igra in obenem raziskava Sea Hero Quest je s skupno 61 nagradami ena največkrat nagrajenih akcij lanskega leta. Med drugim so jo nagradile žirije na Kanskih levihin Zlatem bobnu. Z različico v virtualni resničnosti želijo še poglobiti znanje o demenci in prepoznavanju njenih simptomov. Podatki, pridobljeni z igro v virtualni resničnosti, naj bi bili petnajstkrat natančnejši kot v mobilni igri. In kar je še pomembnejše: raziskave iz laboratorijev v obliki simulacij selijo v domove potrošnikov. Po drugi strani ustvarjalci igre obljubljajo boljšo igralsko izkušnjo.

»Najti smisel v burnih razpravah o morskih pošastih s profesorji, razvijalci iger in strokovnjaki za demenco je nekaj izjemnega. »Kapo dol« Deutsche Telekomu, da niso oklevali z naslednjo fazo razvoja igre. Rezultat je dih jemajoča igra v virtualni resničnosti,« je povedal Jan Teulingkx,izvršni kreativni direktor v londonski agenciji Saatchi & Saatchi.

Več informacij o igri najdete tukaj.