• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Opazili smo: Potovalni tetris

Zavarovalnica Triglav te dni na ljubljanskih ulicah potrošnike vključuje s simulacijo pospravljanja prtljage – potovalnim tetrisom. Interaktivno svetlobno vitrino so zasnovali v sodelovanju s Pristopom in Europlakatom.

Težave družinskega pakiranja prtljage

Aktivacija poteka v okviru akcije Sprosti čas, kjer Triglav ponuja ugodnosti pri nakupu zavarovanj za aktivno preživljanje prostega časa. Potrošnike nagovarjajo, naj poskrbijo tako za varnost svojega vozila kot tudi za brezskrbnost sebe in svoje družine. Zgodba akcije je zasnovana na preprostem dejstvu – dokler si v avtu, si zavarovan. Kaj pa, ko enkrat stopiš ven?

»Poleg klasičnih komunikacijskih orodij smo potrošnike nagovarjali tudi z osveženim in inovativnim pristopom, ki v ospredje postavlja aktivno vključenost uporabnikov. Igra je zasnovana v okvirih vsem dobro poznane računalniške igre tetris in hkrati zadeva tudi težavo družinskega pakiranja prtljage v prtljažnik avtomobila,« so povedali v Pristopu.

Igralci so postavljeni pred znani izziv. Prtljago v obliki tetrisovih figur morajo pospraviti v polje prtljažnika in ga čim bolj optimalno zapolniti do vrha. Pri končnem uspehu je pomemben tudi porabljeni čas za igro. Igralci lahko ob koncu igre oddajo svoj elektronski naslov in tako sodelujejo v žrebanju za bon za avtomobilsko zavarovanje.