• Facebook
  • Twitter
  • RSS

»Kadri so Publicisova prioriteta številka ena«

Agencijska skupina Publicis je po platformi Marcel na novo uvedla funkcijo vodje rekrutivne službe (»Chief Talent Officer«), na katero je bil imenovan Emmanuel André.

Foto: Publicis Groupe

Novo funkcijo v Publicisu argumentirajo z ugotovitvami globalne raziskave med mladimi in njihovih predstavami idealnega delovnega okolja. Emmanuel André, prej predsednik agencijske mreže TBWA (ki je še isti dan oznanila uvedbo položaja CTO), bo prevzel kadrovanje mreže. Neposredno bo poročal upravi in Arthurju Sadounu, izvršnemu direktorju skupine. Vodil bo vse razvojne programe, odgovoren pa bo tudi za razvoj korporativne kulture v skupini. »Kadri so Publicisova prioriteta številka in naš največji adut. Emmanuel bo imel pomembno vlogo pri privabljanju, rekrutiranju in učenju najboljših v industriji,« je Andréjevo imenovanje komentiral Sadoun.

Prvi premik na tem področju je Publicis uradno predstavil na letošnjih Kanskih levih. Platforma Marcel naj bi zaposlenim v skupini pomagala prepoznavati poslovne priložnosti in potrebe naročnikov ter in povezovati oddelke glede na na njihovo znanje. Da bi za projekt zagotovili dovolj sredstev, bo skupina za naslednjih 12 mesecev prekinila sodelovanje na festivalih in konferencah.