• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Red Orbit nominiran za Google Premiere Award 2017

Digitalni agenciji Red Orbit je projekt za Adrio Airways prinesel vnovično nominacijo za Google Premier Partner Awards. Tokrat v kategoriji najbolj inovativnih projektov v prikaznem oglaševanju.

Google bo nagrade v šestih kategorijah podelil najbolj inovativnim in k rezultatom usmerjenim agencijam iz celotne regije EMEA (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika).

Celostni pristop k digitalnemu oglaševanju

Nominirana kampanja temelji na ciljanju uporabnikov preko celotnega nakupnega procesa in napredni analitiki. Kot je za MM povedal Andraž Štalec, direktor Red Orbita, v prvi fazi kampanje niso oglaševali prodaje letalskih vozovnic, temveč so promovirali Slovenijo kot destinacijo. »S pomočjo napredne analitike smo segmentirali uporabnike na mikro segmente in spremljali njihove vedenjske vzorce skozi nakupni proces. Temu smo nato prilagajali nagovore in način ciljanja.,« razloži Štalec.

Sledenje uporabnikom med različnimi napravami je omogočalo bolj konstantno nagovarjanje v nakupnem procesu. »Zmagovalni recept je sestavljala kombinacija izredno napredne analitike, nenehnega iskanja novih vpogledov v vedenje uporabnikov, agilnosti in hitrega prilagajanja oglaševanja novim odkritjem,« dodaja Štalec.  

Razglasitev zmagovalcev bo 7. septembra v Dublinu na Irskem. Seznam finalistov je na voljo tukaj. Iz regije Adriatik sta v ožjem izboru še hrvaški agenciji 404 in Arbona.