• Facebook
  • Twitter
  • RSS

IZREDNA NOVICA - CME prodaja Pro Plus

CME - Central European Media Enterprises je napovedal odprodajo svojega premoženja s ciljem hitrega zmanjšanja dolgov. Svoje delovanje na trgu Hrvaške (Nova TV) in Slovenije (POP TV) bo predala hčerinskemu podjetju United Group B.V. - Slovenija Broadband S.à r.l. Prodajo je tako možno pričakovati do konca letošnjega leta.

Cena posla znaša €230 milijonov evrov, skupna EBITDA mreže POP TV in Nova Tv pa znaša 13.8 milijona ameriških dolarjev. Denar od prodaje bo v večji meri porabljen za povračilo posojil v vrednosti 250,8 evrov, katerega rok za vračilo se izteče leta 2018.

CME je medijsko podjetje, ki se ukvarja s produkcijo razvedrilnih vsebin, v Sloveniji ga poznamo predvsem pod blagovno znamko PRO PLUS oziroma TV programi POP TV, Kanal A, Brio, Oto in Kino. Na sosednjem hrvaškem pa CME poznamo pod znamko Nova TV, oddaja pa tudi na drugih trgih centralne in vzhodne evrope, kot so Bulgaria, Češka, Romunija in Slovaška - skupno kar 36 televizijskih kanalov, ki svoje vsebine ponuja približno 50 milijonom gledalcev.

Vodilni v podjetju se zavedajo velike vrednosti, ki jo imajo na slovenskem in hrvaškem trgu, obenem pa se strinjajo, da bodo s tem dejanjem lahko zagotovili hitrejše zmanjšanje dolgov in lažje okrevanje firme.