• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Httpool postal del Internet Media Services

IMS, hčerinsko podjetje podjetja Sony Pictures Television Networks, napoveduje nakup večinskega deleža spletne oglaševalske mreže Httpool. Z združitvijo vzpostavljata eno največjih mrež v industriji digitalnega oglaševanja.

Aljoša Jenko, direktor in ustanovitelj Httpool-a

Partnerstvo bo podpiralo več kot šest tisoč agencij in oglaševalcev po vsem svetu z ekskluzivnim zastopstvom za Twitter, Linkedin, Spotify in več kot pet tisoč globalnih in lokalnih založnikov v trideset državah Latinske Amerike, Srednje in Vzhodne Evrope ter Azije.

Priznanje za dosedanje dosežke

»Ne bi si mogli zamisliti primernejšega partnerja, saj si delimo isto vizijo. Ta posel za Httpool predstavlja pomemben mejnik in priznanje za naše dosedanje dosežke. Združitev z IMS-om bo pospešilo našo rast in nam omogočilo širitev lastnih rešitev v svetovnem merilu,« pojasnjuje Aljoša Jenko, direktor in ustanovitelj Httpool-aDevetnajst pisarn Httpool-a vključuje Indijo, Hong Kong, Avstrijo, Bolgarijo, Češko, Hrvaško, Grčijo, Madžarsko, Kosovo, Makedonijo, Poljsko, Romunijo, Srbijo, Slovenijo, Estonijo, Latvijo, Litvo, Ukrajino in Rusijo.

Rešitve na enem mestu

»Združitev IMS-a in Httpool-a bo na enem mestu ustvarila rešitev za oglaševalce z lokalnimi ali mednarodnimi potrebami, prav tako pa za založnike, ki želijo monetizirati vsebine na mnogih novih hitro rastočih trgih po svetu,« dodaja Andy Kaplan, predsednik pri Sony Pictures Television. IMS ima sedež v Miamiju, izpostave pa v Braziliji, Mehiki, Argentini, Kolumbiji, Kostariki, Čilu, Gvatemali, Panami, Peruju, Ekvadorju in Urugvaju.