• Facebook
  • Twitter
  • RSS

»Veliki štirje« združeni v boju proti terorizmu

Facebook, Twitter, YouTube in Microsoft so si vsaj v primeru boja proti terorizmu segli v roke. Napovedali so nastanek organizacije The Global Internet Forum to Counter Terrorism, ki bo oblikovala rešitve za učinkovito preprečevanje širjenja škodljivih vsebin na spletu.

Foto: Pixabay

»Oblikovala in strukturirala bo obstoječa in prihodnja področja sodelovanja med našimi podjetji. Spodbujala bo sodelovanje z manjšimi tehnološkimi podjetji, civilno družbo in akademiki, vladami in nadnacionalnimi organi, kot sta Evropska unija in Združeni narodi,« pojasnjujejo na Twitterjevem blogu.

Poenostavljeno povedano, podjetja si bodo prizadevala za nadgradnjo novo vzpostavljene baze s podatki uporabnikov in uporabniških računov, ki so »smetili« z neželenimi vsebinami. Močno delajo tudi na razvoju umetne inteligence, ki bi jim pomagala pri hitrejšem zaznavanju škodljivih in ekstremnih vsebin.

Facebook je na tem področju že naredil prvi korak in v Veliki Britaniji protiterorističnim skupinam in pobudam ponuja brezplačno oglaševanje.