• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Slavimir Stojanović dobitnik nagrade za življenjsko delo združenja UEPS

Srbsko združenje za tržne komunikacije (UEPS) je nagrado za življenjsko delo podelilo grafičnemu oblikovalcu Slavimirju Stojanoviću, ustanovitelju studia Futro. Po UEPS-ovi obrazložitvi »z malo potezami pove veliko«, njegova dela pa so »vrhunska sporočila brez besed«. Slavimirju ob tej priložnosti čestita tudi uredništvo MM.

Slavimir Stojanović je v svoji 16-letni poklicni karieri osvojil več kot 300 nagrad na oglaševalskih tekmovanjih, kot so Epica, Cannes Lions, Art Directors Club, Cresta in Eurobest. Delal je v agencijah Saatchi & Saatchi, Kompas Design, Arih Advertising in Communis DDB. Zadnjih nekaj let se posveča lastnemu oblikovalskemu studio Futro Design.

Znani zmagovalki prvega srbskega tekmovanja Young Lions

Medijska hiša B92 je kot uradna predstavnica mednarodnega festivala kreativnosti Cannes Lions v Srbiji prvič organizirala tekmovanje za mlade kreativce Young Lions, in sicer v kategoriji tiskanih oglasov. S kreativno rešitvijo sta žirijo najbolj prepričali Katarina Zaharijev in Milica Radović iz agencije Leo Burnett. Kot prvi bosta Srbijo junija zastopali v Cannesu.