• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Slovenski OriginTrail dosegel mednarodni uspeh

Podjetje Prospeh je z aplikacijo OriginTrail, sistemom za sledljivost mesnih in mlečnih izdelkov, na tekmovanju Food+City v ameriškem Teksasu zmagalo po izboru občinstva (»People’s Choice«).

Branimir Rakić (na fotografiji levo), soustanovitelj podjetja, z mentorjem Robertom Metcalfejem.

OriginTrail omogoča prehrambenim podjetjem, da razkrijejo izvor sestavin v izdelkih prav do primarnih proizvajalcev, s čimer potrjujejo kakovost pridelave in predelave hrane. Uporabnost aplikacije so prepoznali tudi na mednarodnem tekmovanju Food+City s sloganom Kako hranimo naša mesta?How We Feed Our Cities«), ki je bilo v Austinu v ameriški zvezni državi Teksas. Glavno merilo tekmovanja je bila inovativnost pri oskrbi mest s hrano. »Nagrada je potrditev, da skupaj s partnerji delamo prave korake v smeri večje preglednosti v proizvodnji hrane in da to utrjuje zaupanje potrošnikov,« je za MM povedal Žiga Drev, soustanovitelj in direktor podjetja Prospeh. 

Podjetje Prospeh trenutno nadaljuje razvoj aplikacije OriginTrail v podjetniškem pospeševalniku H-Farm v Benetkah, v Sloveniji pa rešitev uporabljajo Mlekarna Celeia, Perutnina Ptuj, Natureta in Mlekarna Planika.

Branimir Rakić (na fotografiji levo), soustanovitelj podjetja, z mentorjem Robertom Metcalfejem.