• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Spletno nakupovanje v znamenju zabavne elektronike

Pri portalu za primerjalno nakupovanje Ceneje.si so pripravili pregled izdelkov, ki so v letu 2016 največkrat končali v naših spletnih nakupovalnih košaricah. Ugotovili so, da so bili med Slovenci najbolj zaželeni mobilni telefoni, televizorji in prenosni računalniki, najbolj iskan izdelek leta pa je bil pametni telefon znamke Huawei.

Foto: Pixabay

Najbolj »vroči« izdelki lanskega leta

Po številu nakupov so v letu 2016 izstopale kategorije mobilnih telefonov, LED-televizij in prenosnih računalnikov. Gre za kategorije izdelkov, na katere ne vpliva tako imenovani sezonski trend oziroma je povpraševanje po teh izdelkih iz omenjenih kategorij prisotno celo leto. Deset kategorij, po katerih potrošniki sicer največ povprašujejo, skupaj predstavlja četrtino vseh povpraševanj na portalu Ceneje.si. Med blagovnimi znamkami je sicer največjo,  kar 125-odstotno rast zabeležila kitajska blagovna znamka Huawei (katere telefoni so bili tudi med najbolj iskanimi izdelki leta), med kategorijami pa so največjo rast zabeležile kategorije oblačil, pohištva, zvočnikov Bluetooth, športnih ur in zdrave prehrane.

Sezonski dejavnik ostaja

V podjetju Ceneje potrjujejo, da je pri določenih kategorijah zelo prisoten sezonski trend, za katerega pričakujejo, da bo prisoten tudi v letu 2017. Tako belo tehniko in kuhinjske aparate Slovenci največkrat kupujemo v začetku leta, z nakupi žarov in vrtnega pohištva pa začnemo aprila. Vročina in sonce poleti Slovence pričakovano prepričata v povečano nakupovanje kopalk, klimatskih naprav pa tudi kamer, avgust pa je »rezerviran« za nakupovanje šolskih potrebščin.