• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Izbranih 15 finalistov za slovenske nagrade Effie

Prvostopenjska žirija Effie Slovenija 2016 pod vodstvom Eve Aljančič, izvršne direktorice Ventocoma, je izmed vseh prijavljenih akcij za nagrado Effie Slovenija 2016 izbrala petnajst finalistov.

Največ akcij v ožjem izboru imata podjetji Hofer Slovenija in Droga Kolinska/Atlantic Grupa, in sicer po tri, po dve pa imata Nova KBM in Mlekarna Celeia. Med drugimi petnajstimi finalisti so še tržnokomunikacijske akcije Mercatorja, Renaulta Nissana Slovenije, Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, Zavarovalnice Triglav in Pivovarne Laško Union.

Po besedah Eve Aljančič, predsednice prvostopenjske žirije in izvršne direktorice Ventocoma, je bila strokovna žirija soglasna v odločitvi, da si 15 izbranih akcij zasluži svoje mesto med finalisti. »Pokazali so realen izziv, strateško odlično rešitev, ambiciozne cilje, izjemno kreativno rešitev, ustrezen medijski splet in izjemne rezultate. Žirija, ki je bila sestavljena iz različnih profilov marketinških strokovnjakov, je tako prijave ovrednotila in prevetrila preko različnih kazalcev. Navdušena sem bila nad konstruktivnimi debatami,« je za MM komentirala Aljančičeva in dodala, da je pri določenih prijavah pogrešala strokovnost, saj mora biti konec koncev kampanja uspešna v dejanskem poslovnem okolju. »Zatorej morajo biti izziv, strateška usmeritev in postavljeni cilji realni. Zato smo si žiranti pri ocenjevanju pomagali z vprašanjem, ki nam je pomagalo pri presojanju: 'Ali bi takšen predlog kampanje jaz – kot šef v svojem podjetju – potrdil?' Če odgovor ni jasen 'da', je tudi prijava na trhlih nogah,« je še povedala Aljančičeva.

Finalisti se bodo predstavili na celodnevnem dogodku Lista finalistov, ki bo 21. marca 2017 v dvorani Karantanija Hotela Lev v Ljubljani. 2. februarja 2017 pa bo akcije v ožjem izboru presojala še drugostopenjska žirija. Prejemniki nagrad bodo uradno znani na 26. Slovenskem oglaševalskem festivalu, in sicer na svečani zaključni prireditvi Effie Slovenija 2016, ki bo 6. aprila 2017 v Portorožu.