• Facebook
  • Twitter
  • RSS

Apple ob desetletnici iPhona: »To je šele začetek«

Mineva deset let od Applovega dogodka Macworld 2007 v San Franciscu v Kaliforniji, na katerem je pokojni Steve Jobs predstavil zametek tega, kar danes nosi v žepu praktično vsak izmed nas – pametni telefon.

Steve Jobs je ob predstavitvi (na zgornjem videoposnetku si jo lahko ogledate v celoti) izvorne različice telefona dejal, da je iPhone naprava, ki je hkrati tri v enem: »predvajalnik glasbe iPod s širšim zaslonom in ukazi na dotik s prsti, revolucionarni mobilni telefon in prelomna naprava za komunikacijo s svetovnim medmrežjem.« Čeprav je Jobs na predstavitvi, na kateri ni pozabil okrcati tekmecev in njihovih neprimernih izdelkov, z novostjo v roki požel val navdušenja, so bili glasni tudi številni dvomljivci. A ti so verjetno hitro zaprli usta, ko je bil 29. junija, ko je iPhone prišel v prosto prodajo, izdelek razprodan v eni uri.

»iPhone je v prvem desetletju postavil standarde v mobilni tehnologiji, pa smo šele dobro začeli. Najboljše šele prihaja,« je ob obletnici ene izmed najbolj priljubljenih Applovih naprav v sporočilu za javnost zapisal Tim Cook, Applov zdajšnji izvršni direktor.